Kunst & cultuur

Kunst en cultuur

De Heidenhoek kent een aantal inwoners dat actief is in de kunst en cultuur. Dit gebeurt op lokaal, maar ook op provinciaal en nationaal niveau. Het varieert van een festivaldirecteur en bandleider tot een singer songwriter, en van een bugeliste tot een adviseur kunst en samenleving.

Ook kent de Heidenhoek elke twee jaar een kunst en tuinroute. Deze wordt georganiseerd door de stichting Vrienden van de Slangenburg. Iedereen wordt dan uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de diverse kunstenaars in de omgeving van de Slangenburg en Heidenhoek. De kunstenaars geven met veel enthousiasme uitleg over hun werk en techniek.

Meer informatie

Band


voorkant-hoes-CD-BBB


The Backcorner Boogieband

In 2011 is de Backcorner Boogieband opgericht door Jovink-voorman en Zwarte Cross directeur Hendrik Jan Lovink. Het doel was duidelijk: eerlijke, authentieke Amerikaanse soul- en rockmuziek maken.

Na veel succesvolle optredens op diverse grote festivals, bij het tv programma De Wereld Draait Door en op de radio bij dj Giel Beelen, heeft de band medio 2015 besloten te stoppen. Lovink gaat door en zal een nieuwe band opstarten.


Bekijk website

Beeldend KunstenaarsHenk Hilferink

Als zelfstandig beeldend kunstenaar is Henk Hilferink ook docent fotografie en grafische vormgeving bij kunstencentrum De Gruitpoort in Doetinchem.


Bekijk website


marijke


Ria Wiltingh

Het mooie van beeldhouwen is volgens Ria Wiltingh, dat je je gevoelens er in kunt verwerken. Iedere steen heeft zijn eigen kleur en vorm en met jouw fantasie maak je er wat moois van.


Bekijk website


carolien


Carolien Harteveld

Schilderen en beeldhouwen zijn de creatieve uitingsvormen, die sinds een aantal jaren onlosmakelijk met Carolien zijn verbonden. Het creëren van beelden uit steen en het schilderen op doek geven haar veel plezier en energie.


Bekijk website

Singer songwriter


jolieke


Jolieke van Osch

Het schrijven van eigen werk en daarmee optreden is de ambitie van Jolieke van Osch. Zij is een jonge, talentvolle singer songwriter.


Bekijk video

Bugeliste


dorien


Dorien Jansen Venneboer

Bij fanfare Union uit Zelhem musiceert Dorien Jansen Venneboer. Zij is een jonge, talentvolle bugeliste/trompettiste en studeert aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.


Bekijk video

Adviseur kunst en samenleving


Johan


Cultuurmij Oost versterkt Gelderland met kunst en cultuureducatie

Als adviseur kunst en samenleving bij Cultuurmij Oost, het Gelders expertisecentrum voor kunst en cultuureducatie, verbindt Johan Godschalk actuele maatschappelijke vraagstukken met kunst om samen tot creatieve oplossingen te komen.


Bekijk profiel

Kunst en tuinroute


marijke


Kunstroute Slangenburg/Heidenhoek 2015

In het weekend van 8 en 9 augustus heeft u weer de mogelijkheid om tussen 12 en 17 uur kunstwerken en tuinen te bekijken in het gebied van de Slangenburg en de Heidenhoek. Deze fiets- en autoroute wordt om de twee jaar gehouden en kent steeds weer bekende en nieuwe deelnemers. De kunstenaars die de vorige keer ook deelnamen hebben inmiddels nieuwe werken gemaakt en vertellen daar graag over. Deze keer doen twaalf kunstenaars en vijf tuineigenaren mee.De adressen liggen in het gebied tussen Zelhem en Gaanderen.

In de Heidenhoek vlakbij Zelhem wonen en werken vier kunstenaars: Heidenhoekweg 4 Ans Laurens met schilderijen; Heidenhoekweg 7a Ria Wiltingh met beeldhouwwerken en op nummer 10 toont Henk Hilferink zijn professionele foto’s . Op de Turfweg nummer 29 zijn de dierenschilderijen van Carolien Harteveld te zien. Op Stadsedijk 10 vindt u twee kunstenaars. De schilderijen van Achterhoekse landschappen zijn van Anneke Zwager. Rembert Lammers toont er vazen en beelden van keramiek. Hij vertelt u graag over het maken van keramiek. Wie van tuinen houdt kan terecht op de Nijmansedijk: de Botterhutte met hosta’s op nummer 22a of de romantische landschapstuin van de familie Dorst op Nijmansedijk 32. Bent u geïnteresseerd in een natuurlijke en vogelvriendelijke tuin dan kunt u terecht bij Riet Wolsink aan de Bruggenweg nummer 7. Ook kunt u haar schilderijen bekijken. Op Bruggenweg nummer 8 exposeert Jan Nuboer prachtige foto’s van de omgeving. En voor een kopje koffie of thee kunt u terecht bij Marianne van Kooten van de Westhoeve, Varsseveldseweg 273. Of in het koetshuis van kasteel Slangenburg aan de kasteellaan 2. Op de Goorstraat nummer 15a kunt u het tekenwerk bekijken van Wim Kip en hij vertelt daar enthousiast over. Zijn vrouw Jopie Kip maakt poppen en creaties van pretex (gehard textiel). Vlak langs de A18 op de Lovinkweg 24 is de fuchsiatuin open van de familie Wisselink met wel 1.000 soorten fuchsia’s. Aan de andere kant van de A18 op de Steverinkstraat 63 net voor Gaanderen is werk te zien van twee kunstenaars: Betty van Rossem met landenschilderijen en Monique Bohny met restauratiewerken in hout


Bekijk artikel