Recreatie en sport

Recreatie en sport Heidenhoek

De prachtige omgeving in en om de Heidenhoek nodigt uit om heerlijk te recreëren. Kamperen, wandelen, fietsen, huifwagentochten, hardlopen of survivalactiviteiten, het kan er allemaal. In de gezonde buitenlucht kunt u genieten van al het moois dat de Heidenhoek te bieden heeft. U vindt er ook een ambachtelijke wijngaard voor de wijnliefhebbers en een ijsbaan (reeds opgericht in 1934) voor de winterpret.

Sinds 2010 loopt de etappe Zelhem – Montferland van het landelijk bekende Pieterpad over de Heidenhoekse zandwegen. Deze route verloopt vanuit IJzevoorde (P-21806) via het Kolkstroeterpad, de Heidenhoekweg, de Garvelinkweg, de Priesterinkdijk, de Brunsveldweg en de Nijmansedijk in de richting van Zelhem dorp (Y-2478-2).

Verder heeft de Stichting Achterhoek weer Mooi in 2014 een unieke zandwegen route uitgezet, welke u vanaf de rand van Zelhem voert naar de Heidenhoek. Onderweg reist u terug in de tijd en beleeft u sporen uit het verleden, door middel van de speciale informatiefolder en de app voor uw mobiele telefoon. Verhalen van bewoners en voormalige bewoners zijn opgetekend door de werkgroep Oral History en streekidentiteit van Landschapsbeheer Gelderland en zijn door vrijwilligers bewerkt voor de wandelroute. Beleef de unieke Heidenhoek in een stevige maar mooie wandelroute van circa twee uur, vol met mooie natuur en cultuur.

Met dank aan: Landschapsbeheer Gelderland en de Stichting Achterhoek weer Mooi.

Meer informatie

Stichting Achterhoek weer Mooi

Stichting Achterhoek weer Mooi

De stichting Achterhoek weer Mooi wil landschap en landschapsherstel koppelen aan cultuur, geschiedenis en leefomgeving.


Bekijk website

Wandelroutes

Zandwegen wandelroute

De Stichting Achterhoek weer Mooi heeft een unieke zandwegen route uitgezet, welke u vanaf de rand van Zelhem voert naar en door de buurtschap Heidenhoek.


Bekijk website

Pieterpad

Het Pieterpad gaat oostelijk van Doetinchem via landgoed Slangenburg en de buurtschap Heidenhoek richting Zelhem.


Bekijk website

Wandelroute Boelekeerlspad

In het buitengebied tussen Zelhem en Halle hebben buurtbewoners een wandelroute aangelegd. De wandeling is zes kilometer lang en voert afwisselend door bos en agrarisch gebied.


Bekijk website

’t Lettinkpad

In juni 2015 is een nieuw wandel –en fietspad geopend in de Heidenhoek. Het betreft een voormalig kerkenpad. ‘t Lettinkpad is gesitueerd tussen de Jolinkdijk, Brunsveldweg en Nijmansdijk.


Bekijk website

Overnachten

Camping Brugginck

Dichtbij het natuurgebied De Slangenburg ligt camping Brugginck in de Heidenhoek. De camping ligt aan het Pieterpad en is uitermate geschikt voor wandelaars, fietsers en rustzoekers.


Bekijk website

Bed & Breakfast Lindehoek

Onder een 100 jaar oude lindeboom op slechts een steenworp afstand van het Pieterpad staat een voormalig klompenschuurtje dat verbouwd is tot Bed & Breakfast.


Bekijk website

B&B Boonink

Zeer comfortabele bed en breakfast. Ideaal voor overnachting fietstocht langs Pieterpad.


Bekijk website

De Silotoren

In het prachtige coulissenlandschap van de Heidenhoek te Zelhem staat het statige monument “BOEYINK VEEVOEDERS” gelegen aan het Pieterpad. Dit markante gebouw is een ijkpunt in de omgeving mede door zijn hoogte (18 meter). Het gebouw wordt in de volksmond ook wel de kathedraal van de Heidenhoek genoemd.

Boven in de Silotoren is een prachtige Bed and Breakfast gerealiseerd. Vanuit de B&B kunt u kilometers weg kijken vanaf het terras, of vanuit de glazen lounge waar u heerlijk kunt relaxen.


Bekijk website

Wijngaard De Oogsthoek

Wijngaard De Oogsthoek

In het mooie coulissen landschap ligt wijngaard De Oogsthoek. Gelegen aan de rand van natuurgebied De Heidenhoekse Vloed en niet ver van landgoed en kasteel Slangenburg.


Bekijk website

Huifwagentocht

Huifwagentochten

Wilt u een ontspannende huifwagentocht maken door de Heidenhoek, dan kunt u hier terecht.


Bekijk website

Sport

Survivalgroep Jan in ‘t Touw

Naast survivaltrainingen worden ook nog diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals clubkampioenschappen, de OTT (Ontieglijke Takke Tocht) en het kampweekend voor de jeugd.


Bekijk website

Easy Running

Hier vind je alles op het gebied van hardlopen en triathlon, voor zowel de beginnende recreant als de gevorderde wedstrijdsporter.


Bekijk website

IJsbaan Halfweg

Op 22 november 1934 wordt door B & W de vergunning verleend om een ijsbaan aan te leggen bij café Halfweg. De baan is 334 meter lang en 10 meter breed.


Bekijk website

Bootcampbos

Bootcamp in bootcampbos Heidenhoek.
Gezellig in een groep werken aan jouw persoonlijke doelen? Kom naar In-Beweging! Hier sporten we in Bootcampbos Heidenhoek, een stuk privé bos waar je heerlijk traint in de buitenlucht.


Bekijk website